Stranačke aktivnosti     | 16.07.2020. 10:33 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

SDPBiH upućuje želje za brzim oporavkom premijeru FBiH Fadilu Novaliću i premijeru RS Radovanu Viškoviću

 

Posljednji dani i sedmice pokazuju koliko smo svi izloženi korona virusu, a brojke u cijeloj Bosni i Hercegovini govore da je nužno pokazati veći stepen lične odgovornosti u prevenciji širenja korona virusa. Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine upućuje najiskrenije želje za što bržim oporavkom entitetskim premijerima Fadilu Novaliću i Radovanu Viškoviću, kao i svim drugim ljudima koji se trenutno bore sa zdravstvenim poteškoćama usljed koronavirusa. Bez obzira na razlike u političkim stavovima, nužna je solidarnost i zajednička borba kako bi društvo u našoj zemlji što snažnije odgovorilo na trenutnu situaciju uz što manje nepovoljnih posljedica.

 

Smatramo da ničija bolest ne smije biti predmetom omalovažavanja i zloupotrebe za isticanje ličnih ili političkih stavova o pojedincima, te takve postupke osuđujemo.

 

Ovim povodom još jednom pozivamo institucije u državi da odgovorno pristupe definiranju i provođenju svih mjera suzbijanja širenja korona virusa, a građane i građanke da pokažu individualnu i kolektivnu odgovornost poštujući sve mjere.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta