Bosna i Hercegovina     | 16.07.2020. 08:57 |

'Platforma za nisko-karbonski urbani razvoj Kantona Sarajevo' danas u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - Konferencija "Platforma za nisko-karbonski urbani razvoj Kantona Sarajevo", na kojoj prisustvuje 40 predstavnika vlasti, obrazovnih institucija, kompanija, internacionalnih organizacija, ambasada, privatnog i nevladinog sektora bit će održana danas u Sarajevu.

Konferencija se održava u okviru projekta "Platforma za nisko-karbonski urbani razvoj Kantona Sarajevo" koji podržava Fond za zaštitu okoliša FBiH, navodi se u saopćenju.

Organizator projekta je Udruženje - Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis u saradnji sa Fondom za zaštitu okoliša FBiH.

- Cilj projekta je postavljenje osnova za pokretanje koncepta nisko-karbonskog urbanog razvoja kroz promociju sigurnih, inovativnih i čistih tehnoloških rješenja uz smanjenje emisije stakleničkih plinova - saopćeno je.

Kako se navodi, na konferenciji će se analizirati stanje urbanih zona na području FBiH, dati potencijalna rješenja gorućih problema u oblasti energetike, upravljanja otpadom i saobraćaja kroz integraciju pametnog grada, te potaći diskusije među ključnim akterima u cilju otvaranja prilike za unapređenje kantona u FBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Konferencija o ulozi parlamenata u procesu pregovora za članstvo BiH u EU sutra u Sarajevu

EURO - Makkelie navukao bijes hrvatskih navijača, Dalić: Sudac nije slučajno poslan

Salkičević - Dizarević, Emrić i Mehmedović na konferenciji u Crnoj Gori o prednostima Berlinskog procesa

Promo

Izaberite m:tel: Pretplata tarife s dodatnih 100 GB neta na poklon

M:tel: Savjeti za bezbrižnu komunikaciju u regiji Zapadnog Balkana

Honor 200 u m:telovoj ponudi