Regija     | 16.07.2020. 08:12 |

Sjeverna Makedonija: Vladajući SDSM u blagom vodstvu

FENA Internet

SKOPLJE, 16. srpnja (FENA) - Vladajuća koalicija proeuropskog premijera i socijaldemokrata (SDSM) Zorana Zaeva na parlamentarnim izborima u Sjevernoj Makedoniji osvojila je 36,9 posto glasova, a oporbeni VMRO-DPMNE 35,9 posto glasova, pokazali su prvi neslužbeni rezultati izbora.

Albanska vladajuća stranka Demokratska unija za integraciju (DUI) osvojila je 10,2 posto glasova, a opoziciona Alijansa za Albance 8,13 posto glasova. Do sada je prebrojeno 71 posto glasova birača.

Glasovanje na parlamentarnim izborima u Sjevernoj Makedoniji, održano uz stroge zaštitne mjere usred pandemije koronavirusa, završeno je u srijedu navečer.

Odaziv 1,8 milijuna registriranih glasača do 20.45 sati je dosegao 50,86 posto, objavila je državno izborno povjerenstvo.

Obično glasovanje završava u 19 sati, ali su birališta ostala otvorena dodatna dva sata kako bi se izbjegle gužve i opasnost zaraze.

Glasači su na biračkim mjestima morali nositi maske, dezinificirati ruke, a istovremeno je puštano samo onoliko ljudi koliko je bilo mjesta za ispunjavanje listića.

Izbori su prvotno bili predviđeni za 12. travnja ali su ih vlasti odgodile zbog pandemije, prenosi Hina.

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Skupština Srbije: Lokalni i beogradski izbori 2. lipnja

Plenković: Mi ćemo formirati većinu u Hrvatskom saboru

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta