Bosna i Hercegovina     | 15.07.2020. 17:58 |

Bevanda: Pred Domom naroda PSBiH budžet i amandman Emrića

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH u utorak, 21. jula će razmatrati Prijedlog budžeta bh. institucija i međunarodnih zajednica za 2020. godinu uz amandman poslanika Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) u Predstavničkom domu PSBiH Jasmina Ermića.

Potvrdio je to danas novinarima ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH) nakon što je Predstavnički dom PSBiH u oba čitanja usvojio taj dokument.

Budući da je Emrić tražio da se osiguraju sredstva u iznosu od 450.000 KM za pomoć u rješavanju problema migranata te da je to podržao Predstavnički dom PSBiH, Bevanda je pojasnio da ostaje da se vidi kako će se razmatrati taj amandman na sjednici Doma naroda PSBiH u proceduralnom smislu.

Na pitanje novinara da li HDZ ne želi podržati budžet, protiv kojeg su poslanici te stranke danas i glasali u Predstavničkom domu, zbog činjenice da je Predsjedništvo BiH umanjilo budžet za parlament za više od 750.000 KM, Bevanda je samo rekao da kao član HDZ-a zna da je to bila primjedba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Skupština TK usvojila budžet za 2024. godinu

Vlada TK prihvatila izjašnjenja na amandmane na prijedlog budžeta TK za 2024.

Izraelski parlament odobrio državni budžet, vrijedan 159 milijardi dolara

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana