Bosna i Hercegovina     | 15.07.2020. 17:06 |

KS - Nastavak učešća Odbora za inkluzivno obrazovanje u izradi propisa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Na sastanku ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (KS) Anisa Krivića s predstavnicima Koordinacionog odbora udruženja osoba s invaliditetom KS, koji su ujedno članovi Odbora za inkluzivno obrazovanje, doneseni su zaključci o nastavku učešća članova tog odbora u izradi propisa iz oblasti obrazovanja, koji su kao reformski procesi u ovoj oblasti započeli u Kantonu.

Potvrđeno je zajedničko razumijevanje važnosti uloge i zadatka Mobilnog stručnog tima Kantona Sarajevo i asistenata u nastavi, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

Također je dogovoreno da „Indikatori za praćenje implementacije inkluzivnog obrazovanja u skladu sa članom 24. UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom“ budu prezentirani zastupnicima u Skupštini Kantona te da budu poduzete druge neophodne mjere kako bi započela njihova primjena u području zakonodavstva, planiranja budžeta te učenja i učešća djece s invaliditetom.

Tema ovog sastanka je bila saradnja Ministarstva i Odbora u oblasti primjene člana 24. UN-a Konvencije o pravima osoba s invaliditetom te zajedničko rješavanje izazova s kojim se susreću djeca i mladi s invaliditetom u inkluzivnoj nastavi.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO HDZ-a 1990 HNŽ-a

HDZ1990: Vlada HNŽ-a i resorno ministarstvo odgovorni za 'katastrofalno stanje u obrazovnom sustavu'

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu