Bosna i Hercegovina     | 15.07.2020. 15:46 |

Lučić sa delegacijom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta o budućoj saradnji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15.jula (FENA) – Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić razgovarao je danas sa delegacijom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta o dosadašnjoj, ali i unapređenju buduće saradnje.  

Crveni krst kao i mnoge druge humanitarne organizacije je u nadležnosti Ministarstva koje svake godine iz svog budžeta izdvaja grant Društvu CK u iznosu od 150.000 KM.

- Imajući u vidu da je Društvo CKBiH bilo intenzivno uključeno u sve aktivnosti vladinog i nevladinog sektora tokom pandemije koronavirusa, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice je sa Društvom CK BiH potpisalo Memorandum o saradnji s ciljem poboljšanja saradnje na planu pružanja pomoći najugroženijim kategorijama stanovnika u Bosni i Hercegovini – saopćeno je iz ovog ministarstva.

Ministar Lučić je istakao da će se i u budućnosti tražiti rješenja kako bi se povećao iznos sredstava koji će biti uplaćivani Crvenom krstu jer su oni jedna od ključnih humanitarnih organizacija u pružanju pomoći kako izbjeglicama i raseljenim licima, tako i svim drugim kategorijama stanovništva kojima je pomoć potrebna. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ukrajinski Crveni Krst priprema se za dodatnu pomoć civilnom stanovništvu

Ministar Lučić osudio napad na crkvu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru

Lučić: Skrnavljenje vjerskih objekata i nadgrobnih spomenika šalje lošu poruku svima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu