Bosna i Hercegovina     | 15.07.2020. 15:21 |

Čavara: Epidemiološka situacija u SBŽ-u pod kontrolom

FENA Saopćenje

TRAVNIK, 15. srpnja (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u srijedu je održao sastanak s predsjedateljem Skupštine Srednjobosanske županije (SBŽ) Josipom Kvasinom, ministricom financija Vlade SBŽ-a Mirjanom Plavčić, ministrom zdravstva i socijalne politike Vlade SBŽ-a Antom Matićem, županijskim ministrom obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Bojanom Domićem i ministrom pravosuđa i uprave u Vladi SBŽ-a Zoranom Markovićem.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o tijeku pandemije u toj županiji i Federaciji BiH, o radu i suradnji županijske Vlade i Skupštine, kao i o odnosu, suradnji i poziciji SBŽ-a u Federaciji BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje predsjednika FBiH.

S obzirom na epidemiološku situaciju u toj županiji i Federaciji, na sastanku je izraženo zadovoljstvo poduzetim mjerama od strane Vlade i Skupštine SBŽ-a koji su, navodi se, usvajanjem rebalansa proračuna i donošenjem kvalitetnih zakonskih rješenja, među ostalim i Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i Zakona o novčanoj egzistencijalnoj naknadi, uspješno odgovorili na posljedice pandemije koronavirusa.

Predsjednik Čavara čestitao je članovima Vlade, Skupštine  i Kriznog stožera SBŽ-a, kao i medicinskim djelatnicima na ozbiljnom pristupu pandemiji koronavirusa, pristupu koji je po njegovim riječima rezultirao izuzetno dobrom epidemiološkom slikom u SBŽ-u, u odnosu na epidemiološku sliku u drugim županijama i Federaciji BiH u cjelini.

Na kraju sastanka upućen je apel svim stanovnicima te županije i cijele FBiH da se i dalje pridržavaju mjera i naredbi kako bi epidemiološka situacija i dalje bila pod kontrolom te u konačnici, kako bi se što prije pobijedio koronavirus i sve druge nedaće s kojima se susrećemo, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Čavara nazočio Napretkovom svečanom uskrsnom koncertu u Sarajevu

Čavara čestitao Uskrs katoličkim vjernicima

Čavara posjetio crkvu i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'