Bosna i Hercegovina     | 15.07.2020. 15:45 |

Izmjene u prilazu zgradi UKC Tuzla zbog pogoršane epidemiološke situacije

FENA Saopćenje

TUZLA, 15. jula (FENA) - Menadžment Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla donio je odluku da od četvrtka, 16. jula zatvori ulaz i trijažni punkt, koji dolaze iz pravca Bulevara, stepeništem do kompleksa UKC Tuzla.

U saopćenju za javnost UKC Tuzla navodi da je ta odluka donesena zbog pogoršane epidemiološke situacije u TK, te većeg angažmana zdravstvenih radnika na zbrinjavanju i liječenju pacijenata zaraženih Covid 19 infekcijom.

- Za pacijente i osoblje UKC Tuzla i dalje će na raspolaganju biti trijažni punkt za ulaz i izlaz na glavnoj kapiji, te izlaz ispred Klinike za interne bolesti - navodi se.

Specijalističko konsultativne ambulante i dalje će raditi od 8 do 20 sati, tako da će se zakazivanje pacijenata na prve postoperativne ili posthospitalne preglede vršiti u odgovarajućim terminima tokom cijelog dana.

- Upozoravamo pacijente da su u obavezi, prilikom prolaska kroz trijažne punktove na ulazu u UKC Tuzla, imati odgovarajuću zaštitnu opremu (masku i rukavice), održavati propisanu fizičke distancu gdje je to moguće, kao i izbjegavati okupljanja u većim grupama - navodi Javna zdravstvena ustanova Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Menadžment UKC Tuzla i dalje će pratiti epidemiološku situaciju u TK te, uz saglasnost Ministarstva zdravstva TK, donositi naredne odluke. Očekuju razumijevanje pacijenta kao i da se pridržavaju odluka.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Epidemiološka situacija u TK složena, ali nije alarmantna

Preminula beba, UKC Tuzla utvrđuje okolnosti

Hurtić s direktorom UKC Tuzla o početku provedbe projekta Prijenos znanja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo