Sport     | 15.07.2020. 13:19 |

Sportske igre mladih nastavljene u Tomislavgradu, Bihaću i Bužimu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Plazma Sportske igre mladih svoje ovogodišnje aktivnosti nastavile se u Tomislavgradu, Bihaću i Bužimu, nakon što su takmičenja prethodno održana u Mostaru, Čapljini i Širokom Brijegu. 

Sportske igre mladih proslavit će svoj deseti rođendan održavanjem takmičenja u 42 bh. grada, a pravo učešća ove godine imaju dječaci i djevojčice 2005. godište i mlađi.

Igre, uz finansijsku podršku USAID-a, nastavljaju realizirati projekt "Fer igra za fer djetinjstvo", s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu, saopćeno je iz Sportskih igara mladih.

U okviru ovogodišnje turneje, sve aktivnosti Plazma Sportskih igara mladih bit će realizirane uz prethodnu saglasnost nadležnih zdravstvenih institucija, te uz poštivanje svih propisanih preporuka. Prijave za takmičenja vrše se isključivo online putem, a sva takmičenja bit će održana bez prisustva publike.

Više informacija o načinu provođenja aktivnosti, preporukama i mjerama koje svi trebaju ispoštovati kako bi se takmičenja održala, svi zainteresirani mogu pronaći na stranici www.igremladih.ba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Karl-Heinz Rummenigge proglašen ambasadorom Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih obilježile Svjetski dan djeteta

Spektakularni All-Star sport day u Splitu za kraj 27. sezone Sportskih igara mladih

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo