Bosna i Hercegovina     | 14.07.2020. 17:43 |

Veleposlanik Hrvatske boravio u posjeti Travniku

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 14. srpnja (FENA) - O mogućnostima gospodarske suradnje te poslovnom ambijentu i posljedicama pandemije koronavirusa razgovarano je tijekom današnje posjete veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića članovima Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ).

Veleposlanik Sabolić kazao je novinarima u Travniku da je Republika Hrvatska zainteresirana za SBŽ, podsjećajući na brojne projekte i suradnju u mnogim oblastima. 

- Želimo potencirati tu gospodarsku suradnju, a Hrvatska je prije dvije godine u Vitezu otvorila konzulat upravo s ciljem da tu suradnju digne na višu razinu - kazao je on.

Na upit novinara o mjerama kojima je građanima trećih zemalja, onih koji nisu državljani zemalja Europske unije (EU), za ulazak u Hrvatsku potreban negativan rezultat testiranja na koronavirus, Sabolić je kazao da u takvoj odluci Republike Hrvatske postoje izuzeci.

- Mnogi su tu izuzeci koje je Republike Hrvatska omogućila i u odluci se vidi se da to nije baš tako. Treba pozorno pročitat izuzetke, te pravila i upute - naglasio je on.

Komentirajući ovu mjeru, koja se odnosi i na državljane BiH, osim za one koji imaju hrvatsku putovnicu, ministar gospodarstva SBŽ-a Nisvet Hrnjić ocijenio je da je ona zadovoljavajuća, s obzirom na to da ne zaustavlja poduzetništvo.

- Ona je zadovoljavajuća imajući u vidu da neke grupe, koje su posebno bitne za privrednu suradnju, neće imati te stroge mjere. Najbitnije je da vozači kamiona i radnici slobodno idu preko granice i ne moraju ići u samoizolaciju. Međutim, te mjere bi trebale biti ublažene i ukinute za sve, poput turista i slično - istaknuo je Hrnjić.

Na sastanku u Travniku, predstavnici Vlade i Udruge poslodavaca SBŽ-a informirali su hrvatskog veleposlanika o razvojnim projektima i mogućnostima koje investitorima pruža ta županija, kao i posljedicama pandemije koronavirusa.

Nakon prijema u Vladi, uslijedila je posjeta poduzeću "Palavra" d.o.o. Travnik, a upriličen je i obilazak stare jezgre Travnika.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Manifestacija 'Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2023' počinje u petak i traje do 22. prosinca

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo