Stranačke aktivnosti     | 14.07.2020. 16:20 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte (DF)

FENA Saopćenje

Klub zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine poziva uoči sutrašnjeg glasanja o budžetu institucija BiH, zastupnike Socijaldemokratske partije BiH i Naše stranke, da se u punom stranačkom kapacitetu pojave na sjednici, i glasaju za usvajanje budžeta, što je preduslov za održavanje izbora.

Pozivamo zastupnike SDP-a i NS-a da se pojave na sjednici i glasaju za budžet, s obzirom da prilikom posljednjeg glasanja predsjednik SDP-a Nermin Nikšić nije glasao, dok šef Kluba zastupnika SDP-a  Saša Magazinović i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović uopće nisu bili prisutni na sjednici, pa samim time nisu ni glasali za usvajanje budžeta.

Smatramo da će ukoliko budu glasali za usvajanje budžeta, i omogućavanje izbora, javnost i građani BiH iznaći volje i snage da im oproste posljednje neodgovorno postupanje prema državi, unatoč pokušaju obmane javnosti putem pozivanja na proteste iako za budžet i održavanje izbora nisu glasali.

Također, pozivamo zastupnike SDP-a i NS-a da s tim u vezi odbace na sebe neučtive i nasilničke pritiske predsjednika vanparlamentarne stranke Narod i pravda, Elmedina Konakovića, kome nije u interesu usvajanje budžeta nego proizvodnja nasilja i haosa.

Razumijemo da u SDP-u i NS-u s tim u vezi trpe pritiske, ali ih pozivamo da te pritiske u interesu građana i države odbace. Svako drugačije postupanje samo bi bio nastavak pogrešne politike koja pogrešno procjenjujući inteligenciju građana računa sa njihovom neupućenošću.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana