Bosna i Hercegovina     | 14.07.2020. 15:53 |

Tegeltija: Ove sedmice pripremit ću odluku za imenovanje Cikotića (VIDEO)

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 14. jula (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija najavio je danas da će utvrditi prijedlog odluke za imenovanje novog ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića tokom ove sedmice.

On je nakon sjednice kazao da će se sva ostala imenovanja koja prođu proceduru naći na dnevnom redu narednih sjednica Vijeća ministra.

Nakon što su ministri danas prihvatili imenovanje direktora nekoliko bh. institucija Tegeltija je potvrdio da je Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) pokrenuo proceduru imenovanja novog direktora, ali Tegeltija kaže da ne postoji politička saglasnost u vezi s tim i tome kome će pripasti ta funkcija i trebat će vremena da se taj posao okonča.

Govoreći o imenovanju direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), kazao je da je SDA dostavila prijedlog za imenovanje dosadašnjeg direktora Osmana Mehmedagića za ponovno imenovanje na tu poziciju te će pokrenuti proces imenovanja.

- Vi znate da tu nadležnost ima Predsjedništvo BiH, Zajednička komisija i Izvršni obavještajni komitet i kad dobijem sva ta mišljenja uputit ću prijedlog za imenovanje direktora OSA-e - pojasnio je Tegeltija.

Govoreći o usvajanju budžeta bh. institucija izrazio je očekivanje da će poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ukoliko budu usvojene njihove primjedbe, sutra glasati za taj finansijski dokument od kojeg zavisi i održavanje lokalnih izbora.

Pogledajte http://fena.ba/video/4701/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1tr-aJ2Wkey9zikwFnIwn8b4PribB3jdd?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Amidžić i Tegeltija o prioritetima UIO: Novi stručni kadrovi i bolja tehnička opremljenost

Krišto i Tegeltija razgovarali o radu Uprave za indirektno oporezivanje BiH

Tegeltija: Nisu odobrena dodatna sredstva, pitanje nabavke zgrade UIO se politizuje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo