Bosna i Hercegovina     | 14.07.2020. 12:49 |

Podžić-Koč-Tatar: Podrška Turske evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. jula (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u službenu posjetu primio ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Halduna Koča, kao i novog turskog vojnog izaslanika brigadira Mustafu Sitkija Tatara.

Ministar Podžić je zahvalio ambasadoru Koču na značajnom angažmanu Turske na različitim projektima pomoći Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine (OSBiH).

Posebno je istaknuto sudjelovanje kadeta BiH na vojnim akademijama u Turskoj, a razgovarano je i o mogućnostima školovanja medicinskih kadrova BiH u cilju razvoju sanitetske službe u OSBiH.

Ambasador Koč je naglasio da će Republika Turska i dalje pružati čvrstu potporu BiH na njenom putu ka Evropskoj uniji i NATO-savezu.

Novoimenovani vojni izaslanik brigadir Tatar je istaknuo da će biti na stalnom rasplaganju za sve buduće projekte suradnje BiH i Turske.

Ministar Podžić je brigadiru Tataru zaželio sretan početak službe u BiH te naglasio da je suradnja s turskim vojnim izaslanicima u BiH uvijek bila izvrsna, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Turska ograničava izvoz određenih proizvoda u Izrael zbog napada na Gazu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'