Regija     | 13.07.2020. 17:27 |

Komšić uputio čestitku Đukanoviću povodom Dana državnosti Crne Gore

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. jula (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je povodom Dana državnosti Crne Gore čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

Komšić je u čestitki između ostalog naveo kako uspjesi koje je Crna Gora u proteklim godinama ostvarila na svome NATO i evropskom putu, kod njega lično ali i kod većine građana Bosne i Hercegovine, su probudili nadu u mogućnost mirne izgradnje građanske države na evropskim principima i standardima.

- Želimo vam da tim putem nastavite i nama prijateljsku Crnu Goru nakon prijema u NATO savez uvedete i u Evropsku uniju. Sretni smo što za susjeda imamo državu koja je iskreni prijatelj naše države i svih njenih građana, i zadovoljni odličnim odnosima između dvije države koje ne mogu pokvariti povremeni ispadi pojedinaca koji ne baštine vrijednosti euroatlanskog svijeta i civilizacije, te uvjereni da će odnosi između dvije države u budućnosti biti još bolji i prisniji, naveo je Komšić.

 Još jednom, Vama i svim građanima Crne Gore, sretan Dan državnosti, stoji u Komšićevoj čestitki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Crna Gora: Katniću i Lazoviću određen pritvor od 72 sata

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'