Bosna i Hercegovina     | 13.07.2020. 08:36 |

Na 'Biciklijadi sjećanja' u Odžaku više od 200 biciklista

FENA Saopćenje

ODŽAK, 13. srpnja (FENA) - "Biciklijada sjećanja" naziv je događaja održanog u nedjelju u Odžaku koji je okupio više od 200 biciklista od 7 do 77 godina.

Biciklijadu je organiziralo društvo ljubitelja prirode "Lipa", Cvijet milosti iz Odžaka, uz pomoć Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Vlade Posavske županije, općine Odžak i vjerskih zajednica.

"To je sjećanje na dan kada je protjerano stanovništvo Odžaka 1992. godine, kada se promijenio život stanovnika ovog grada u Posavini i okolnim mjestima. Biciklijada sjećanja je počela na skeli u Svilaju gdje je bio odlazak, ali i povratak mještana, a završila se u Odžaku gdje je odana počast svim braniteljima 102. odžačke brigade", navode organizatori.

U biciklijadi je sudjelovalo više od 200 biciklista uzrasta od 7 do 77 godina i ona nije bila natjecateljskog karaktera. Vožena je novoizgrađenim dijelom autoputa koridora VC i prolazila je kraj mosta na rijeci Savi, koji je u potpunosti izgrađen, a u tijeku su radovi na graničnom prijelazu i carinskom terminalu koji bi trebali biti u funkciji krajem godine.

"Cilj je biciklijade razvijanje zdravog života i ujedno podsjećanje na dan kada smo morali napustiti svoj voljeni grad, te zahvaljujući jednoj maloj Skeli na Savi kod Svilaja izvući gotovo svo stanovništvo i spasiti se. Ujedno je to i podsjećanje na povratak istom tom Skelom u naš grad nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma", izjavio je Anes Osmanović, ministar prometa, veza, turizma i zaštite okoliša.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Čović: Potpora većih razina Općini Odžak neće izostati

U Odžaku održana 'Biciklijada sjećanja'

Deminerski timovi FUCZ kod Odžaka očistili 216.199 m2 sumnjive površine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo