Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje

Platforma za progres najavljuje potpisivanje tri peticije: Ne slažemo se sa političkim odlukama!

Platforma za progres od početka ove godine ukazuje na neophodnost izmjena postojećeg Izbornog zakona, održavanje Lokalnih izbora do 15. novembra 2020. godine, uključujući i izbore u Mostaru, na uvođenje elektronskog glasanja i na mnoge druge zahtjeve, koje konstatntno promoviše širom Bosne i Hercegovine tokom mirnih protestnih šetnji.

Zbog neusvajanja državnog budžeta radi kojeg je ponovo dovedeno u pitanje održavanje Lokalnih izbora, te izmjene Izbornog zakona kojim je omogućeno održavanje lokalnih izbora u Mostaru, ali sa tendencijom trajne podjele Grada Mostara, Platforma za progres najavljuje prikupljanje potpisa i to za tri različite peticije, gdje želimo da sa našim partnerima, građanima i građankama BiH, pokažemo svoj stav i neslaganje sa političkim odlukama.
Smatramo da ove političke nisu donesene u interesu građana i građanki BiH, već u interesu pojedinaca i grupa okupljenih oko njih!

U isto vrijeme, kao dio ove borbe koja je krenula mnogo ranije, prvom protestnom šetnjom u Mostaru, s ponosom najavljujemo da ne odustajemo od javnog, ali dostojanstvenog iskazivanja nezadovoljstva, održavanjem mirne protestne šetnje u Brčkom koja će se održati 18.07. u 11:55.

Istog dana održat će se i Osnivačka skupština Platforme za progres Brčko u Domu kulture sa početkom u 18 sati.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.