Servisne informacije     | 12.07.2020. 08:38 |

U Bosni oblačno, u Hercegovini umjereno oblačno i sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - U Bosni je jutros bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac 12, Bugojno, Sanski Most i Tuzla 15, Bihać, Doboj, Gradačac, Livno, Prijedor, Sarajevo i Srebrenica 16, Banja Luka i Bijeljina 17, Grude 22, Široki Brijeg 23, Mostar, Neum i Trebinje 25 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne, ponegdje u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima s kišom. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom