Stranačke aktivnosti     | 11.07.2020. 15:34 |

Saopćenje za javnost GDS-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik GDS BiH Ibrahim Spahić izjavio je povodom 25.godišnjice genocida u Srebrenici:"Ponosni smo na integritet i dostojanstvo Majki Srebrenice u borbi za istinu,pravdu i mir . Majke predvode danas "Marš mira",simbol ljudske solidarnosti sa njihovom i planetarnom tragedijom XX vijeka.

Ponosni smo na snagu Nane Fate Orlović iz Konjević polja koja se izborila za pravdu u Evropi i čeka da se i na njenoj zemlji u BiH pravda zadovolji.

Ponosni smo na sve naše hrabre majke Bosne i Hercegovine koje daju smisao i snagu za život svojom borbom za slobodu ..

Tugu i bol za očevima,muževima i sinovima dijelimo sa majkama koje se danas opraštaju od najdražih .

Tugu i bol dijelimo sa majkama koje sa svojim porodicama posjećuju mezarja najmilijih.

Tugu ,bol i nadu dijelimo sa majkama i njihovim potomcima koje vjeruju da će doživjeti da se pronađu nestali iz njihovih porodica.

Memorijalni centar Srebrenica -Potočari je u našim srcima i našim mislima i molitvama.

Središte u kojem međunarodna zajednica treba da nađe odgovore za vlastitu odgovornost za zločine protiv čovječnosti i zločin genocida u "Zaštičenoj zoni OUN" i da omogući da kultura sječanja bude podsticaj za obnovu života u Srebrenici o ćemu smo donijeli 1995.Rezoluciju o Srebrenici.

U svijetu je danas ,11.7.2020. Dan žalosti i obilježava se 25.godišnjica od genocida u Srebrenici uprkos činjenici da VMBiH nije donijelo odluku da se današnji dan proglasi za Dan žalosti u BiH,kao i činjenici da PS BiH ,još uvijek ,nije usvojila Zakon protiv negiranja genocida.

To s samo po sebi svjedoči o ljudima i vremenima u kojima živimo.Samo suočavanje sa istinom može graditi budućnost i obnavljati povjerenje među ljudima".

Pres GDS BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

GDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GDS-a

Saopćenje za javnost GDS-a

Saopćenje za javnost GDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo