Regija     | 10.07.2020. 16:53 |

Grlić Radman i biskup Komarica za što bolji položaj Hrvata u BiH

FENA Internet

ZAGREB, 10. srpnja (FENA) - Hrvatska će bezuvjetno nastaviti politiku koja teži što boljem političkom i društvenom položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini, rekao je u petak šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman primivši u Zagrebu banjolučkog biskupa Franju Komaricu.

U razgovoru o aktualnostima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a posebno o položaju Hrvata i katoličkih vjernika u Banjolučkoj biskupiji, biskup Komarica izrazio je nadu da će i nova vlada nastaviti pružati političku te financijsku pomoć Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska će bezuvjetno nastaviti provoditi politiku koja teži ostvarivanju što boljeg političkog i društvenog položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini, rekao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova, prenosi Hina.

Hrvatska će i dalje biti najveći zagovornik interesa bosanskohercegovačkih Hrvata, ali i Bosne i Hercegovine unutar Europske unije, dodao je Grlić Radman.

Ministar je izrazio zahvalnost Katoličkoj crkvi i biskupu Komarici na kontinuiranu radu u svrhu očuvanja nacionalnog i vjerskog identiteta te kulturne baštine Hrvata u Banjolučkoj biskupiji.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo