Bosna i Hercegovina     | 10.07.2020. 14:56 |

Redovnim studentima u ZDK stipendije u iznosu od 600 KM

FENA Saopćenje

ZENICA, 10. jula (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala je saglasnost na visinu i način isplate stipendija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport za akademsku 2019/2020. godinu.

Ukupno 1.571 student sa prebivalištem na području ovog kantona, koji su ispunjavali uslove iz konkursa, dobit će stipendiju u iznosu od 600 KM, i to u tri jednake rate.

- Među njima su i 42 studenta koji su ostvarili pravo na duplu stipendiju, a to su studenti koji studiraju za deficitarna zanimanja i imaju minimalan prosjek ocjena 8,5. Veoma brzo očekujemo da će biti prebačena prva tranša općinama i gradovima na području ZDK-a, koji će izvršiti isplatu prema studentima - rekao je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić.

Pored kantonalnog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, stipendije redovnim i samofinansirajućim studentima prvog i drugog ciklusa bolonjskog sistema studiranja dodjeljuje i Ministarstvo za boračka pitanja ZDK, tako da je stipendije po jednom od dva osnova u ovoj akademskoj godini dobilo ukupno 3.820 studenata, za što je iz budžeta ZDK-a izdvojeno 3.420.000 KM, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo