Bosna i Hercegovina     | 10.07.2020. 12:06 |

Vlade Distrikta usovjila Godišnji plan gospodarenja šumama

FENA Saopćenje

BRČKO, 10. srpnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH u petak je na nastavku sjednice usvojila, među ostalim, Prijedlog odluke o usvajanju Godišnjeg plana gospodarenja šumama u privatnom vlasništvu na području Brčko distrikta BiH za 2020. godinu.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog odluke o usvajanju Programa mjera za zdravstvenu zaštitu životinja na području Distrikta za 2020. godinu, zatim Prijedlog odluke o imenovanju člana u Stručno-tematsku radnu skupinu za stambeno zbrinjavanje Roma za izradu akcijskog plana za uključivanje Roma u BiH za razdoblje 2021.-2025. godine i Prijedlog odluke o imenovanju predstavnika Brčkog za člana Upravnog odbora za projekt "Jačanje upravljanja ljudskim potencijalima u Bosni i Hercegovini".

Također, Vlada je primila k znanju Izvješće o radu za prvi kvartal 2020. godine Inspektorata Brčko distrikta BiH, Informaciju o štetama nastalima od divljači na području Distrikta i Informaciju o poduzetim aktivnostima na realizaciji kapitalnog proračuna u vezi s medicinskom opremom za razdoblje od 2018.-2020. godine kao i prijedlog mjera za poboljšanje učinkovitosti, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pojačan rad stručnih timova u osnovnim i srednjim školama u Brčko distriktu

Vlada Distrikta odobrila novčanu pomoć za područja pogođena potresom

Kadrić: Ovo je tragedija kakvu ne pamtimo u Distriktu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom