Bosna i Hercegovina     | 10.07.2020. 11:51 |

Kantonalna uprava CZ informisala Vladu o podjeli zaštitne medicinske opreme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. jula (FENA) - Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo, putem Kantonalne uprave civilne zaštite KS, podijelio je zaštitnu medicinsku opremu, sredstva za dezinfekciju i za sanitarno tretiranje javnih površina u vrijednosti 355.000 KM

Navedena oprema i sredstva dodijeljeni su zdravstvenim, socijalnim i obrazovnim ustanovama, MUP-u KS, javnim ustanovama i preduzećima, te općinskim štabovima civilne zaštite u Kantonu Sarajevo.

Podjela je izvršena  od 29. aprila do 15. juna , u svrhu suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Novčana sredstva za ove namjene izdvojena su iz budžeta KS.

Također je u navedenom periodu ovim ustanovama i institucijama dodijeljena oprema koju je Federalni štab civilne zaštite dao na raspolaganje Štabu civilne zaštite KS, procijenjene vrijednosti 425.000 KM.

Vlada KS je zadužila Štab CZKS da je redovno informiše o raspodjeli navedene opreme, te je Kantonalna uprava CZ, kao stručna služba Štaba CZKS, pripremila informaciju u vezi s tim.

Vlada KS je zadužila Štab civilne zaštite i da u saradnji s Kriznim štabom Ministarstva zdravstva pripremi cjelovitu informaciju o trenutnom stanju zaliha zaštitne opreme, kao i stanju potreba za naredni period.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana