Stranačke aktivnosti     | 09.07.2020. 15:52 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Tuzlanski kanton će dobiti Ured za evropske integracije. Ured će biti zadužen za pripremanje projekata prema EU, a njegovo pokretanje inicirao je Selim Bešlagić, zastupnik Naše stranke u Skupštini TK.

„Tuzlanski kanton ima evidentan problem povlačenja novca iz IPA fondova. To će formiranjem Ureda za evropske integracije biti riješeno.

Ured će, između ostalog, pomagati privrednicima prilikom pripremanja projektnih aplikacija, uticati na povećanje njihovog kvaliteta i usklađenosti sa potrebama poziva, kako bi se smanjila mogućnost odbijanja projekata zbog proceduralnih stvari.

Također će se baviti i pisanjem projekata za institucije Tuzlanskog kantona, tj. dobijanje projektnog novca za jačanje sektora koji su u resoru Vlade TK.

Pristup IPA fondovima je dosta lakši za državne institucije, nego za privrednike i uz minimalan angažman i kreativne ideje može se doći do sredstava koji će značajno ubrzati javne investicije“, rekao je Bešlagić povodom usvajanja njegove inicijative.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana