Bosna i Hercegovina     | 09.07.2020. 15:40 |

Podrška za djecu oboljelu od raka donacijom imuno preparata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. jula (FENA) - Predstavnici kompanije 'Zada Pharmaceuticals' uručili su donaciju svojih imuno preparata za djecu koja su trenutno u procesu liječenja na hematoonkološkim odjeljenjima u Sarajevu i Tuzli, a taj vid podrške itekako im je važan i bitan.

Donirali su im i bojanke, puzzle i edukativne materijale za djecu te tako pokazali da brinu i za druge aspekte problema koje imaju djeca oboljela od raka tokom liječenja.

Donacija je dio kampanje koju je pokrenula kompanija Zada, zajedno sa Udruženjem 'Srce za djecu oboljelu od raka', u februaru ove godine. Radi se o prikupljanju novca za djecu oboljelu od raka koja se liječe u Sarajevu i Tuzli, a planirano je da kampanja traje do februara 2021. godine.

- Kupovinom 'Zadinih' proizvoda, u tom periodu,  donira se novac za djecu oboljelu od raka i Udruženju 'Srce za djecu' - navode iz Udruženja.  

Kako podsjećaju 'Zada' je podržala Udruženje 'Srce za djecu i djecu oboljelu od raka' i tokom pandemije COVID-19, donacijom preparata za roditelje oboljele djece koji također  trebaju podršku.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'