Bosna i Hercegovina     | 09.07.2020. 14:56 |

Vlada RS-a prihvatila plan poslovanja bh. željezničke korporacije

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 9.jula (FENA) - Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je izvještaj o radu Bosansko-hercegovačke željezničke javne korporacije za 2019. godinu i rebalans plana poslovanja za godinu. 

Na sjednici u Banjoj Luci entitetska vlada usvojila je informaciju o godišnjem akcionom planu provođenja Strategije za unapređenje i razvoj volontiranja u RS (2019.-2023. godine). 

Generalni cilj strategije je pružiti podršku održivosti, unapređenju i razvoju volontiranja u Republici Srpskoj, a planirano je da bude ostvaren kroz strateške ciljeve: unapređenje pravnog okvira, volonterska infrastruktura, razvoj volontiranja u formalnom i neformalnom obrazovanju, volontiranje u zajednici i promocija volontiranja. 

-Volontiranje u zajednici je važno zbog pružanja podrške programima volontiranja u lokalnoj zajednici koji doprinose smanjenju rizika od socijalne isključenosti građana, unapređenju međugeneracijske solidarnosti, preduzetništva i zapošljavanja, međunarodnim volonterskim programima, te učešću privatnog sektora u procesima unapređenja i razvoja volontiranja - saopćeno je iz Biroa za odnose 

Ekonomska opravdanost Strategije je zasnovana na aktivnostima i mjerama koje će se preduzimati u cilju pružanja podrške održivosti, unapređenju i razvoju volontiranja, kao aktivnosti od opšteg interesa za Republiku kojim se doprinosi poboljšanju kvaliteta života, aktivnom uključivanju građana u društvene procese i razvoju humanijeg i ravnopravnijeg demokratskog društva.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo