Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje

 

 

Platforma za progres je prošle sedmice poslala svim parlamentarcima pismo koje se odnosi na analizu sporazuma o Mostaru koje na sjednici nisu uzeli u razmatranje. Izražavamo žaljenje radi takvog postupka, kao i radi činjenice da se zastupnici i delegati tokom glasanja nažalost nisu vodili vlastitom sviješću, nego stranačkim interesima nauštrb građana Mostara.

Hitna procedura u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine oduzela je i minimalnu mogućnost popravke Zakona, te je na ovaj način dodatno ovjerila nedemokratski i vaninstitucionalni način odlučivanja.

Smatramo neprimjerenim da SDA, koja ranije, za potrebe kreiranja Sporazuma, nije pozivala niti građane Mostara niti druge političke stranke, sada poziva na stvaranje probosanskog bloka.

Podsjećamo da je usvojeno rješenje podjela Mostara po etničkim linijama i ratnoj liniji razdvajanja što za tendenciju ima stvaranje dva odvojena grada.

Platforma za progres će sa svojim kandidatima u Mostaru nastojati donijeti progres u ovom gradu u skladu sa analizom ovog Sporazuma i rješenjima za Statut Grada Mostara koje smo predstavili u martu ove godine.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.