Stranačke aktivnosti     | 09.07.2020. 12:33 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak sastao se danas u Banjaluci sa otpravnicom poslova ambasade Norveške u BiH Siri Anderson.

Tema sastanka bila je politička situacija u Republici Srpskoj i BiH, uključujući i predstojeće lokalne izbore.

Crnadak je iznio očekivanje PDP-a da izbori budu održani 15. novembra, a da će čitav proces, predizborna kampanja i sami izbori, biti održani u demokratskoj atmosferi:

„Očekujemo da će građanima biti omogućeno da glasaju po svojoj volji, bez pritisaka i ucjena, za razliku od prethodnih izbornih procesa, posebno onog 2018. godine“, rekao je Crnadak.

On je istakao stav da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske Klub poslanika PDP-a ostati jaka i aktivna opozicija:

„Biti opozicija ovakvoj vlasti, koja nas već 14 godina zadužuje, tokom čije vladavine je korupcija dostigla neslućene nivoe, a tokom svih tih godina kao društvo nazadujemo, obaveza je svake zdrave političke snage“, istakao je Crnadak.

Crnadak je prenio stav PDP-a da vlast na nivou zajedničkih institucija BiH nije dala nikakve rezultate, kako na polju ekonomije, tako ni na polju EU integracija, dok je taj nivo vlasti u svojim ustavnim i zakonskim nadležnostima bio gotovo nevidljiv u trenutnoj krizi izazvanoj virusom korona.


Banja Luka, 09.07.2020. godine


Informativna služba PDP-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'