Bosna i Hercegovina     | 09.07.2020. 11:47 |

Višković: Neophodno jačanje svih zdravstvenih kapaciteta

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 9. jula (FENA) - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i otpravnica poslova norveške ambasade u BiH Siri Anderson razgovarali su danas o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u tom bh. entitetu, kao i o preventivinim mjerama koje se provode s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Višković je istakao da je Vlada RS pravovremeno reagovala donošenjem određenih mjera kako bi zaštitila zdravlje svojih građana i sačuvala zdravstveni sistem, te je naglasio važnost daljeg jačanja svih zdravstvenih kapaciteta.

Izrazio je zahvalnost na donacijama koje je Kraljevina Norveška, kao dio podrške u borbi protiv pandemije COVID 19, uručila RS u vrijeme kada je bilo najteže doći do medicinske opreme, kao i intenzivnom pružanju podrške našim zdravstvenim institucijama za vrijeme vanrednog stanja.

Upoznao je otpravnicu poslova norveške ambasade u BiH sa setom ekonomskih mjera za naredni period, a složili su se koliko je značajna međusobna podrška, razmjena iskustava i solidarnost u ovim trenucima kada se cijeli svijet suočava sa pandemijom, saopćeno je iz entitetske vlade.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana