Bosna i Hercegovina     | 09.07.2020. 09:47 |

Bukvić dobitnik malezijskog priznanja 'Alumni Laureate Award'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. jula (FENA) - Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić dobitnik je međunarodnog priznanja "Alumni Laureate  Award" Internacionalnog islamskog univerziteta iz Malezije.

Ovaj univerzitet je jedan od najprestižnijih univerziteta u Aziji, koji trenutno pohađa 28.000 studenata, saopćeno je iz BBI-a. 

Priznanje dodijeljeno predsjedniku Uprave Bosna Bank International velika je čast i za Bosnu i Hercegovinu. Naime, Bukvić je jedan od tri izabrana dobitnika u konkurenciji od stotinu hiljada alumnista ovog prestižnog univerziteta i jedini Bosanac i Hercegovac koji je počašćen ovako velikim priznanjem.

Milenko Rajlić, savjetnik u Ambasadi BiH u Kuala Lumpuru, primio je ovu prestižnu nagradu uime  Bukvića, a priznanje je uručio rektor Univerziteta - profesor emeritus Tan Sri Dzulkifli Abdul Razak. 

Bukvić je osim u Maleziji obrazovanje sticao u Japanu i Engleskoj na IUJ, LBS (London Business School) i na "University of Oxford". Na čelu je BBI banke od 2006. godine, koja se posljednjih nekoliko godina svrstava u red najbrže rastućih banaka u BiH.

Organizator je Sarajevo Business Foruma, međunarodne investicijske konferencije sa svjetskom reputacijom i prvog Sarajevo Halal Faira. Za doprinos unapređenju ekonomskog ambijenta Bukvić je višestruko nagrađivan u BiH i svijetu.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Turska ograničava izvoz određenih proizvoda u Izrael zbog napada na Gazu

Kinesko čelništvo uvjereno da će se ekonomija poboljšati uoči "Dva zasjedanja"

Vijeće ministara BiH - U 2023. nastavljen ekonomski rast, ali sporije u odnosu na godinu ranije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta