Stranačke aktivnosti     | 08.07.2020. 17:24 |

Saopćenje za javnost Saveza za bolju budućnost BiH (SBB)

FENA Saopćenje

Radončić sa delegacijom SBB-a posjetio Mememorijalni centar u Potočarima

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, zajedno sa potpredsjednicima Editom Đapo i Admirom Čavkom, posjetio je danas Memorijalni centar Srebrenica - Potočari gdje je proučio Fatihu i položio cvijeće na spomen-obilježje žrtvama genocida.

Nakon toga, u razgovoru sa Emirom Suljagićem, direktorom Centra, delegacija SBB-a upoznala se sa svim detaljima sveobuhvatnih priprema za obilježavanje 25 godina genocida u Srebrenici.

Čuvanje istine i uspomene na nevine žrtve genocida, opstanak i funkcioniranje Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, u svakom smislu, trajna su obaveza svakog Bošnjaka, ali i Bosne i Hercegovine kao države.

Suljagić je upoznao delegaciju sa informacijom da će se tokom komemoracije 11. jula, video linkom, javnosti obratiti 25 najistaknutijih državnika i ličnosti svijeta što je veoma važno za etabliranje istine o strahotama koje su počinjenje nad Bošnjacima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SBB

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo