Regija     | 08.07.2020. 16:28 |

Vučić: Brutalno političko nasilje, umiješan i inozemni faktor

FENA Agencije

BEOGRAD, 8. srpnja (FENA) - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nazvao je u srijedu prosvjede održane tijekom noći u Beogradu "najbrutalnijim političkim nasiljem", ocijenivši da je skup bio "dobro organiziran" te da je u prosvjede umiješan i "inozemni faktor".

 Srbija je u proteklih osam godina, za razliku od nekih ranijih vremena, poštivala slobodu okupljanja, demonstracija, slobodu izražavanja drugačijeg mišljenja i nikada ni na koji način nije ugrozila to pravo svojim građanima, rekao je Vučić u izvanrednom obraćanju medijima.

 On je ustvrdio kako su prosvjedi u Beogradu "navodno pravdani pričom o koronavirusu", ali da je javnost svjedočila "agresivnom političkom prosvjedu" te da se policija ponašala dostojanstveno i odgovorila tek kada su osobe desničarske orijentacije upale u Skupštinu Srbije. 

 U sukobima demonstranata i policije tijekom noćašnjih prosvjeda u središtu Beograda ozlijeđeno je 43 policajca i 17 prosvjednika, spaljeno je pet policijskih vozila, a 23 osobe su uhićene. Na ulicama je jutros bilo mirno, ali su bili vidljivi tragovi sukoba.

 Prosvjedi u središtu Beograda počeli su mirno, potaknuti najavom predsjednika Srbije o ponovnom uvođenju policijskog sata zbog pogoršane epidemiološke situacije, a prerasli su u sukobe nakon što je jedna skupina prosvjednika nasilno ušla u predvorje zgrade srbijanskog parlamenta. 

 Tada je uslijedila i prva intervencija policije koja je prosvjednike potisnula na ulicu, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Srbija: Policija obnovila potragu za nestalom djevojčicom u okolici Bora

U Beogradu uhićena četvorica muškaraca zbog sumnje da su oteli muškarca iz Bangladeša

Srbija: Sjednica kolegija skupštine 1. travnja, sudjeluju i predstavnici oporbene koalicije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom