Bosna i Hercegovina     | 08.07.2020. 10:25 |

Postavljanjem delegatskih pitanja počela sjednica Doma naroda PSBiH

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 8. jula (FENA) - Postavljanjem delegatskih pitanja na koja članovi Vijeća ministara Bosne i Hercegovine odgovaraju odmah, počela je sjednica  Doma naroda Paramentarne skupštine BiH.

Nakon toga uslijedit će utvrđivanje dnevnog reda na kojem bi trebalo da se nađe zahtjev Predstavničkog doma PSBiH da se po hitnom postupku razmatra Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, koji se odnosi na izbore u Mostaru.

Predstavnički dom državnog parlamenta sinoć je, po hitnom postupku, usvojio predloženi zakon. Uz taj zakon, usvojen je i zaključak da Predstavnički dom predloženi zakon dostavi Domu naroda PSBiH uz zahtjev za razmatranje po hitnom postupku. 

Dom naroda bi trebao razmatrati i Izvještaj Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH o postizanju identičnog teksta Zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač  Vijeće ministara BiH.

Na dnevnom redu bi se trebalo naći i nekoliko delegatskih inicijativa, kao i davanje saglasnosti za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma i ugovora.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana