Bosna i Hercegovina     | 07.07.2020. 16:00 |

Počeo veliki infrastrukturni projekat na Mahmutovcu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. jula (FENA) - U općini Stari Grad Sarajevo počeo je još jedan veliki infrastrukturni projekat, a riječ je o rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže u dijelovima ulica Begovac, Paje i Paje sokak, koje se nalaze na Mahmutovcu.

Općina Stari Grad Sarajevo u ovogodišnjem budžetu je planirala tu značajnu investiciju.

Projekat uključuje i asfaltiranje ovih ulica u dijelu u kojem će se raditi komunalna infrastruktura, a radovi će koštati oko 750.000 KM. Već su mašine na terenu i počeli su radovi na iskopima, a prvi korak je bio postavljanje privremenog voda kojim će se domaćinstva u ovoj ulici snabdijevati vodom tokom rekonstrukcije kanalizacione i vodovodne mreže.

Po informacijama Službe za investicije i komunalne poslove koja je zadužena za ovaj projekat, na ovom području radovi će biti izuzetno zahtjevni jer će se izvoditi u vrlo uskim i strmim ulicama. Projekat obuhvata zamjenu 300 metara tehnički neispravnih cijevi vodovodne, kišne i fekalne kanalizacije. Izgradit će se ukupno 36 novih šahtova, te rekonstruisati 32 postojeća individualna priključka. Pored toga, rekonstruisat će se i 34 individualna priključka za vodovodnu mrežu.

Nakon radova na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži, planirano je asfaltiranje u cijeloj širini ulice. Rok za izvođenje radova je 80 dana od dana uvođenja izvođača u posao. Vrijednost radova je oko 750.000 KM, a finansiraju se sredstvima Općine Stari Grad, te Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo. Zajedničko finansiranje je rezultat sporazuma dvije institucije o sufinansiranju ovog projekta od namjenskih sredstava - vodne naknade na području općine Stari Grad. Radove izvodi firma Mibral iz Sarajeva, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo