Ekonomija     | 07.07.2020. 13:22 |

Općina Centar osigurala podršku za 150 obrtnika

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 7. jula (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao je danas ugovore sa obrtnicima u okviru mjera koje ova općina provodi na ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pojavom koronavirusa.

Nakon obrade pristiglih zahtjeva utvrđeno je da 150 obrtnika ispunjava uslove javnog poziva za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava namijenjenih podršci fizičkim licima koja obavljaju obrtničke djelatnosti, a koji je bio objavljen od 15. maja do 5. juna ove godine.

Ugovore je danas uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera potpisalo 15 najbolje ocijenjenih obrnika, dok će sa preostalih 135 ugovori biti potpisanoi u srijedu i četvrtak, 8. i 9. jula.

Načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić su kazali da je ovo samo jedna u nizu odluka i mjera koje se provode radi podrške privredi u okolnostima pandemije.
 
- Završili smo ili smo pri kraju sa aktivnostima predviđenim u okviru 14 mjera koje smo predložili kao općinska administracija i načelnik, a Općinsko vijeće verificiralo. Predvidjeli smo i finansijska sredstva kojima želimo ublažiti posljedice kornavirusa, a za ovu aktivnost, podršku obrtnicima osigurano je oko 300.000 KM – naveo je Ajnadžić, dodajući da na ovaj način Općina želi da pomogne obrtnicima da budu likvidni.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Kroz program Omladinske banke Goražde podržano 11 projekata i jedan mikrobiznis

Iz Budžeta BPK izdvojeno 161.400 KM za finansiranje projekata 32 neprofitne organizacije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'