Svijet     | 07.07.2020. 12:08 |

Provedba zakona o nacionalnoj sigurnosti u Hong Kongu počinje danas

FENA Internet

HONG KONG, 7. jula (FENA) - Implementacijska pravila za član 43 Zakona Narodne Republike Kine o zaštiti nacionalne sigurnosti u Specijalnoj administrativnoj regiji Hong Konga (HKAR) stupa na snagu u utorak, saopćila je vlada HKSAR-a.

Član 43 Zakona o nacionalnoj sigurnosti propisuju različite mjere koje Odjel za nacionalnu sigurnost Policijskih snaga HKSAR-a može poduzeti kada postupa u slučajevima koji se tiču ​​djela koja ugrožavaju nacionalnu sigurnost, prenijela je Xinhua.

Implementacijska pravila uključuju pretragu, koju provode službenici za provođenje zakona i povezane agencije, sumnjivih mjesta, restriktivne mjere za osobe pod istragom zbog napuštanja Hong Konga, zamrzavanje, zadržavanje i oduzimanje imovine povezane s krivičnim djelima koja ugrožavaju nacionalnu sigurnost, uklanjanje poruka koje ugrožavaju nacionalnu sigurnost i zahtjev za pomoć, zahtijevanje od političkih organizacija i agenata stranih država i Tajvana da daju informacije o aktivnostima koje se tiču ​​Hong Konga, zahtjev za odobrenje za presretanje komunikacija i tajni nadzor, kao i zahtjev za dostavljanjem informacija.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Prodemokratski aktivista i honkonški tajkun na suđenju u Hong Kongu se izjasnio da je nevin

Dvije godine zatvora za bivše studente u Hong Kongu zbog poticanja nasilja protiv policije

Sud u Hong Kongu podržao pravo na životno partnerstvo ali ne i brak za LGBT osobe

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu