Bosna i Hercegovina     | 06.07.2020. 21:05 |

Sektor za odnose s javnošću PSBiH - ispravka vijesti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine saopćio je da je nehotičnom greškom, u današnjem izvještaju sa sjednice Privremene istražne komisije Predstavničkog doma PSBiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH, naveo pogrešno ime jednog od sudija.

Kako pojašnjavaju, navedeno je da je obavljeno saslušanje Branka Petrića, a tačna informacije je da je obavljeno saslušanje sudije Suda Bosne i Hercegovine Branka Perića.

Iz Sektora se izvinjavaju zbog načinjene greške.

Molimo vas da koristite ovu verziju teksta:

Saslušanje sudije Suda Bosne i Hercegovine Branka Perića obavljeno je na 6. sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH.

Privremena istražna komisija odlučila je da na saslušanje pozove i glavnu tužiteljku Tužilaštva BiH Gordanu Tadić, kao i predsjednika Suda Bosne i Hercegovine Ranka Debeveca, saopćeno je iz Parlamenta BiH.

Odlučeno je, također, da se na saslušanje pozovu i profesor dr. Zoran Pajić i profesor dr. Edin Šarčević, te tužilac Tužilaštva BiH Miroslav Marković i sudija Vrhovnog suda Federacije BiH Goran Nezirović.

Službenici Sekretarijata PSBiH koji Privremenoj istražnoj komisiji pružaju stručnu i administrativno – tehničku podršku, zaduženi su da stupe u kontakt sa predloženim i dogovore moguće termine za svjedočenja pred Privremenom istražnom komisijom.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana