Ekonomija     | 06.07.2020. 20:01 |

Učesnici Raiffeisen MEDIA Regate uživali u nestvarnom kanjonu Neretve (VIDEO)

FENA Minja Lepušina

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - U ljepotama veličanstvene Plenete Neretve uživali su ovaj vikend novinari iz Bosne i Hercegovine, prepuštajući se njenim brzacima, bistroj vodi i zelenoj boji, nestvarnom kanjonu isklesanom kroz vijekove njenom moćnom snagom.

Ovogodišnju dvodnevnu petu Raiffeisen MEDIA Regatu organiziralo je Udruženje građana "Zelena rijeka" iz Konjica, uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH te općine Konjic.

Cilj regate, kao i svake godine, bio je promoviranje prirodnih bh. ljepota i njihovog očuvanja, kao i uopće životne sredine konjičke regije, ali i promocija Konjica kao destinacije za domaće i regionalne posjetioce.

Domaćini su se istinski potrudili da novinari tokom dva dana uživaju u svakom segmentu boravka u smještaju tik uz Neretvu, kao i brojnim zabavnim sadržajima, a u konačnici i glavnom programu - raftingu niz hercegovačku zelenu ljepoticu.

Na regati su učestvovali predstavnici oko dvadeset medija u BiH koji su se simbolično takmičili za prva tri mjesta u najbržem završetku spusta na relaciji od Glavatičeva do Džajića buka, dužine oko 18 kilometara.

Broj takmičara na jednom čamcu je zbog pandemije smanjen u skladu sa obaveznom fizičkom distancom koju je propisala Federalna uprava civilne zaštite.

Udruženje "Zelena rijeka" je zbog pandemije bilo onemogućeno da obavi tradicionalno čišćenje Neretve koje se inače realizira 22. aprila na Dan planete Zemlje, te je planirano realizirati tu aktivnost u septembru i nakon turističke sezone obaviti održavanje plovnog toka Neretve, od Glavatičeva do Džajića buka.

Pogledajte http://fena.ba/video/4665

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/19ZDuooeG-5Ldt4e2UIjo44sV7ZhOP2Qg?usp=sharing

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ronioci na šaljiv i poučan način spojili ekologiju i kulturu te izveli predstavu za djecu

Aktivisti poručili: Obranit ćemo Neretvu

Ministri Pozder i Hrnjić: Bitka za Neretvu ekološki je prioritet

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo