Bosna i Hercegovina     | 06.07.2020. 16:30 |

Nenadić: Okončano je rušenje 'druge kuće' u ulici Halida Kajtaza

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić kako je i najavio prošle sedmice nakon sastanka Operativnog tima za izgradnju Prve transverzale, tokom vikenda okončano je rušenje "druge kuće" u ulici Halida Kajtaza na prvoj dionici Prve transverzale. 

Kako je saopćeno iz press službe KS, ekipe KJKP Rad uklonile su i posljednji objekt koji se nalazi uz raskrsnicu kod Američke ambasade.

- Time se stvaraju uslovi za skori početak radova, odnosno uvođenje izvođača u radove početkom sljedećeg mjeseca na dionici od Mašinske škole do ulice Braće Begić - navodi se u saopćenju.

Vlada Kantona Sarajevo ovim aktivnostima pokazuje opredijeljenost za gradnju kapitalnih infrastrukturnih projekata na Prvoj transverzali, Dvetoj transverzali, Petoj transverzali, Južnoj longitudinali, izgradnji garaže G3 kod Hitne pomoći, rekonstrukciji tramvajske pruge Marijin Dvor - Ilidža, S krivine na Marijin Dvoru, kao i projekata nabavke tramvaja, trolejbusa i drugih kapitalnih i infrastrukturnih projekata u Kantonu Sarajevo, saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Potpisan ugovor - Povećane plaće uposlenika kulture u Kantonu Sarajevo

Objavljen poziv za sufinansiranje naučnoistraživačkih i istraživačko razvojnih projekata u KS

Postignut dogovor o povećanju plata radnika komunalnih preduzeća

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo