Servisne informacije     | 06.07.2020. 08:42 |

U BiH jutros umjereno oblačno i sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - U centralnim i istočnim područjima Bosne i Hercegovine jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 8 stupnjeva, Bugojno i Jajce 14, Ivan-sedlo 15, Drvar 16, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Sokolac i Srebrenica 17, Livno, Sarajevo, Zenica i Zvornik 18, Banja Luka i Tuzla 19, Doboj 20, Bijeljina 22, Gradačac i Grude 23, Široki Brijeg 24, Neum, Stolac i Trebinje 25, Mostar 26 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste. 

Nešto više oblaka bit će danas u jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima. Tokom dana, u BiH bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ponegdje na jugoistoku Bosne i istoku Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 24 do 30, na jugu do 34 stupnja.

U Sarajevu će biti nešto više oblaka prijepodne. Tokom dana, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 26 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo