Bosna i Hercegovina     | 03.07.2020. 16:24 |

Inspekcija nadzire poštivanje protivpandemijskih preporuka u javnom prijevozu

FENA Saopćenje

ZENICA, 3. jula (FENA) - Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona (KUIP ZDK) obavještava javnost da će kantonalni inspektori u narednom periodu, između ostalog, nastaviti kontinuirani inspekcijski nadzor striktnog poštivanja preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH koje se odnose na javni prijevoz u uslovima Covid-19 epidemiološke situacije u FBiH, s akcentom na kontrolu javnog prijevoza putnika u linijskom, ugovorenom kao i taxiprijevozu.

S tim u vezi, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove upozorava pravna i fizička lica koja obavljaju djelatnost javnog prijevoza da su obavezni poštivati naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva u cilju sprečavanja širenja bolesti izazvane novim koronavirusom Covid-19.

Iz KUIP-a ZDK napominju da će inspektori, ukoliko prilikom inspekcijskih nadzora utvrde da se pravna i fizička lica prilikom obavljanja djelatnosti ne pridržavaju naredbi, protiv prekršilaca poduzimati mjere koje uključuju i pokretanje krivičnih prijava za krivična djela kažnjiva po Krivičnom zakonu Federacije BiH, saopćeno je iz ove uprave.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

U ZDK-u evidentirano 45 slučajeva morbila te 117 velikog kašlja

Vlada ZDK doznačila sredstva za isplatu prve rate stipendija Ministarstva za boračka pitanja

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!