Ekonomija     | 03.07.2020. 14:08 |

KS - I općine Ilidža i Vogošća objavile javne pozive za dodjelu sredstava

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo obavjestilo je sva zainteresirana fizička lica sa području Općine Ilidža, koja samostalno obavljaju registrovanu poslovnu djelatnost,  da je ova općine objavila javni poziv za dodjelu sredstava za finansiranje dijela minimalne mjesečne neto plaće u FBiH za april ove godine.

Ranije je takvu aktivnost objave javnog poziva provela i Općina Vogošća, ali  i za april i za maj 2020. godine. I ovi pozivi su rezultat prethodno potpisanog Sporazuma o provođenju Programa kratkoročnih i srednjoročnih mjera od značaja za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica na privredu u Kantonu Sarajevo izazvanih koronavirusom (COVID - 19), između ovih općina i Vlade KS.

Na ovaj način i ove dvije općine će realizovati zajednički dogovorenu mjeru, kojom su preuzele obavezu isplate dijela plaće za navedena fizička lica, čije sjedište djelatnosti je na teritoriji navedenih općina.

Podsjećaju sva fizička lica koja ispunjavaju uslove iz javnih poziva, i čiji je pad prometa više od 70 posto, da imaju pravo na finansijska sredstva u iznosu od 406 KM, dok oni kojima je pad prometa između 40 i 70 posto imaju pravo na 203 KM po uposlenom.

Također napominju i one koji poreske obaveze plaćaju paušalno da im je obezbijeđena plaća od 203 KM po uposlenom za spomenute mjesece, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Sufinansiranje energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine TK

Potpisani sporazumi za realizaciju projekata vodosnabdijevanja u općinama s područja KS

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta