Bosna i Hercegovina     | 02.07.2020. 15:56 |

ZZO HNŽ razmatrao informaciju o utrošku transfera zdravstvenim ustanovama

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. srpnja (FENA) - Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u četvrtak je održalo sjednicu na kojoj je, među ostalim, usvojena informacija o realizaciji odluke Upravnog vijeća o jednokratnom transferu financijskih sredstava zdravstvenim ustanovama.

Temeljem te odluke zdravstvene ustanove bile su dužne Zavodu dostaviti izvješće i dokaze o utrošenim sredstvima najkasnije do 30. travnja što su sve zdravstvene ustanove i učinile osim Doma zdravlja Šćipe.

Stručna služba Zavoda prihvatila je dostavljena izvješća, a Domu zdravlja Šćipe dan je rok do 31. srpnja da dostavi dopunjeno izvješće i dokaze o utrošku dijela transferiranih sredstava za koje dokazi do 30. travnja nisu dostavljeni. Tu informaciju Stručne službe Upravno vijeće jednoglasno je prihvatilo, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ZZO-a HNŽ-a.

Upravno vijeće ZZO-a HNŽ-a razmatralo je, također, Odluku o izmjeni Odluke o jednokratnom transferu financijskih sredstava, Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju prvostupanjskog liječničkog povjerenstva za upućivanje izvan HNŽ-a, Izmjene i dopune Plana javnih nabava za 2020. godinu, Pravilnik o izmjeni Pravilnika o refundaciji naknade plaće za vrijeme privremene spriječenosti za rad na teret sredstava županijskog ZZO-a, Odluku o usvajanju Obračuna sredstava u zdravstvu za 2019. godinu te Informaciju o implementaciji Programa prevencije i ranog otkrivanja bubrežnih bolesti u HNŽ-u.

Dijelu sjednice na kojemu je razmatran Program prevencije i ranog otkrivanja bubrežnih bolesti u HNŽ-u nazočio je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica, koji je članovima Vijeća dao određene informacije vezano za taj preventivni program i potrebu njegove implementacije.

Direktor Zavoda Rade Bošnjak, s aspekta uloge Zavoda u njegovu provođenju, predložio je zaključak da za narednu sjednicu Upravnog vijeća, sukladno preporukama Analize integriranog informacijskog sustava HNŽ-a, Stručna služba Zavoda pripremi prijedlog rješenja.

Odlukom Upravnog vijeća za člana prvostupanjskog Liječničkog povjerenstva za upućivanje na liječenje izvan HNŽ-a umjesto Vlatka Bakovića imenovana je Ana Vidačak, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Znatno uvećan Financijski plan ZZO-a HNŽ-a za 2024. godinu

ZZO HNŽ: U petak započinje distribucija premije osiguranja za 2024. godinu

Amra Zalihić, najbolja liječnica obiteljske medicine u HNŽ-u

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana