Bosna i Hercegovina     | 02.07.2020. 14:18 |

Čelnici GPBiH i časnici za vezu njemačke policije razgovarali o saradnji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. jula (FENA) - Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić sa svojim suradnicima primio je u četvrtak u Glavnom uredu GPBiH u oproštajni posjet časnika za vezu Savezne policije Njemačke za Bosnu i Hercegovinu Olivera Hassa te novoimenovanog časnika Floriana Wedekinda.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji Granične policije BiH i Savezne policije Njemačke te o nastavku potpore njemačke policijske agencije Graničnoj policiji BiH.

U cilju operativnog jačanja Granične policije BiH, a samim time povećanja opće i sigurnosti na granici, Vlada SR Njemačke je do sada organizirala niz obuka za policijske službenike GPBiH i pokazala se kao jedan od najučinkovitijih partnera te policijske agencije, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Ravnatelj GPBiH Zoran Galić istaknuo je da se Savezna policija Njemačke pokazala kao veoma važan partner u razvitku Granične policije Bosne i Hercegovine od samih početaka djelovanja GPBiH.

"Cijenjene kolege iz Njemačke pružale su potporu Graničnoj policiji u brojnim područjima, prije svega donirajući vrijednu opremu koja je bila od iznimnog značaja našim policijskim službenicima. Zahvaljujem časniku Hassu na povjerenju i suradnji te čestitam novom časniku Wedekindu i iskreno se nadamo i vjerujemo u nastavak uspješne suradnje dviju agencija", rekao je ravnatelj Galić.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Kuprešaković u studijskom posjetu OLTIM-u u Parizu

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije