Stranačke aktivnosti     | 01.07.2020. 20:00 |

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

FENA Saopćenje

Datum: 01.07. 2020.

Medijima


Jablanica: SDP-u pristupila mlada poduzetnica

Bez obzira na sve potencijale koje posjeduje, općina Jablanica već godinama ‘tavori’ ispod svakog, čak i onog bosanskohercegovačkog prosjeka.
Građani su svakim danom nezadovoljniji, a veliki broj mladih ljudi napušta Jablanicu jer vlast predvođena SDA ne nudi ništa, posebno mladim ljudima. Osim određenog broja stranačkih poslušnika, te nekolicine podobnih privrednika, ostali građani i privrednici žive svakodnevne probleme i poteškoće. Poražavajuća je činjenica da je za skoro 20 godina neprekidne vlasti SDA, potrošeno preko 100 miliona KM budžetskog novca, bez iole vidljivih i značajnijih rezultata.

Sve veći broj građana želi se na aktivniji način uključiti u politički život Jablanice i na taj način konačno preuzeti dio odgovornosti i ponuditi konkretna rješenja za nagomilane probleme. Od sada je porodica SDP BiH u Jablanici bogatija za nove članove, a sastanak članova iskorišten je i za svečano pristupanje OO SDP BIH Jablanica.

U prisustvu Predsjednika KO SDP BIH HNK Ismeta Lulića i Predsjednika OO SDP BIH Jablanica Damira Šabanovića, jučer je jablaničkom SDP-u pristupila Jasmina Hindić.

- Dugo sam razmišljala da li da se politički aktiviram. Ni danas u času potpisivanja pristupnice SDP - u, nisam sigurna koji su to problemi koji su me u konačnici i motivisali da se aktivnije uključim u politički život naše općine. Mladi nemaju perspektivu, privrednike muči niz problema i poteškoća u poslovanju, gase se mali biznisi, mladi odlaze, nepotizam je postao sinonim za naše društvo. Priznat ćete da se teško odlučiti šta je naš najveći problem. Vrijeme je da jedni druge ohrabrimo i život našeg grada uzmemo u svoje ruke. Prestanimo se sakrivati iza razno raznih floskula i prestanimo čekati da nešto urade oni koji su nam za 20 godina pokazali da niti znaju, niti hoće uraditi bilo sta korisno za naš grad. Jablanica zaista zaslužuje mnogo više i bolje – rekla je Jasmina.

Jasmina je rođena i odrasla u Jablanici, zaposlena je u porodičnoj firmi koja upošljava više od 10 radnika.

O razlozima pristupanja SDP-u, rekla je da bez obzira na određene greške iz prošlosti, SDP u Jablanici godinama pokazuje dosljednost i istrajnost u nakani da riješi probleme građana, te da je program SDP-a, za predstojeće lokalne izbore veoma kvalitetan, te da uz ljudski pristup rješavanju problema, faktor koji čini jedinu istinsku alternativu postojećoj vlasti i postojećem stanju.

- Pozivam sve sugrađane da se aktivno uključe u naš rad, jer samo zajedno, lišeni mnogih predrasuda i trenutnog koncepta, život u Jablanici možemo učiniti boljim za sve nas - poručila je Jasmina Hindić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP BiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDP BiH

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije