Bosna i Hercegovina     | 01.07.2020. 19:54 |

Šahović putem videolinka učestvovao na ministarskoj konferenciji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. jula (FENA) - Pomoćnik ministrice vanjskih poslova BiH ambasador Almir Šahović danas je učestvovao putem videolinka na ministarskoj konferenciji na temu digitalnog odgovora na pandemiju Covid-19. 

Konferenciju su inicirali Estonija i Singapur, sa ciljem razmjene mišljenja o najboljim načinima primjene inovativnih digitalnih rješenja u borbi protiv pandemije Covid-19 i njenih socioekonomskih posljedica. Na konferenciji su učešće uzele 62 zemlje članice UN-a, zamjenica generalnog sekretara UN-a Amina J. Mohammed, kao i predstavnici Međunarodne unije za telekomunikacije i Organizacije Smart Africa.

U svom obraćanju, pomoćnik ministrice vanjskih poslova Almir Šahović se još jednom osvrnuo na trenutnu kriznu situaciju izazvanu pandemijom Covid-19, te naglasio potrebu uske saradnje na međunarodnom planu u cilju omogućavanja adekvatnog odgovora svih država.

Pomoćnik ministrice posebno je istakao domene obrazovanja,  kao i uspostavu harmoniziranog sistema digitalnog praćenja kretanja epidemije.

U tom smislu, podvukao je potrebu intenziviranja međunarodne multilateralne saradnje u cilju postizanja što veće harmonizacije digitalne i informatičke povezanosti na globalnom planu, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVPBiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

MVP BiH: Bh. državljanin iz Gaze koga su Izraelci ranije uhapsili, pušten na slobodu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo