Bosna i Hercegovina     | 30.06.2020. 15:30 |

Identifikovani odgovorni za ubistvo na Grbavici, jedan uhapšen

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. juna (FENA) - Angažirajući se na rasvjetljavanju ubistva u sarajevskom naselju Grbavica, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS), u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva KS-a, preduzeli su niz operativno taktičkih i kriminalističko-istražnih mjera i radnji, te su identifikovali osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem tog krivičnog djela.

Kako je u izjavi za medije kazao glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, dosad je slobode lišena osoba inicijala S. H. (1960.), osumnjičen za krivično djelo iz člana 33. KZFBiH - pomaganje, nad kojim se vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, dok je za drugom osobom inicijala S. G. (1977.) raspisana potraga.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na prikupljanju dokaza, pronalasku osobe za kojom se traga i dokumentovanju krivičnog djela - kazao je Hadžiabdić.

Dodao je kako, u interesu istrage, u ovom momentu ne može govoriti o detaljima.

Radi se o istrazi u vezi sa pucnjavom u sarajevskom restoranu 'Paper Moon' u ponedjeljak uvečer u kojoj je od posljedica ranjavanja smrtno stradao Nedžib Spahić Džibo.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ekspertni tim MUP-a KS: Upućena inicijativa za donošenje Zakona o probacijskoj službi FBiH

MUP KS - U Sarajevu na dvije lokacije oštećeni stakleni portali pekare 'Manja'

Pet osnovnih škola na Ilidži dobile dojave o bombama, učenici i nastavnici evakuisani

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo