Stranačke aktivnosti     | 30.06.2020. 14:01 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok od najave izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori radio je i pokretao akcije, prikupljao potpise da se ta namjera susjedne Hrvatske zaustavi.

Današnji potez ministrice Bisere Turković kojim je s dnevnog reda Vijeće ministara BiH skinula prijedlog kojim je trebao biti formiran ekspertski i pravni tim za Trgovsku Goru, udar je na sve napore patriotskih snaga i civilnog sektora da zaštiti sigurnost i zdravlje naših ljudi.

"Postoje mehanizmi koje država BiH može i mora iskoristiti kako bi zaštitila interese na međunarodnom planu. Nažalost, pokazalo se opet da nemamo mehanizme da se zaštitimo od štete koju nam proizvode kadrovi poput Bisere Turković i politike koja stoji iza nje.

Nezavisni blok će u saradnji sa lokalnim zajednicama i civilnim društvom nastaviti sa aktivnostima da se osujeti plan Hrvatske koji je jedan u nizu od nedobrosusjedskih od strane Hrvatske.”- izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!