Bosna i Hercegovina     | 30.06.2020. 08:36 |

TVSA danas obilježava 22 godine uspješnog rada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. juna (FENA) - Televizija Sarajevo (TVSA) 29. juna 1998. godine počela je emitiranje vlastitog programa te ove godine obilježava 22 godine rada.

Misiju javnog emitera i programsku koncepciju TVSA realizira poštujući evropske standarde profesionalnog i objektivnog novinarstva, kažu iz te medijske kuće.

- Neprekidnim radom i proizvodnjom emisija iz vlastite produkcije TVSA postaje programski prepoznatljiva i gledana televizijska stanica u Bosni i Hercegovini, a pojavom novih tehnologija i širom svijeta - kazali su iz TVSA.

Izvršni direktor programa i produkcije TVSA Haris Dučić podsjetio je da su reporteri tokom 22 godine svakodnevno izvještavali o svim važnim događajima u Kantonu Sarajevo, uživo su prenosili brojna dešavanja, a dužnu pažnju posvećivali su i državnim i vjerskim praznicima.

Kako kaže Dučić,  na taj način stekli su povjerenje gledalaca te je najavio da će uposlenici te televizijske kuće nastaviti raditi još bolje i kvalitetnije.

Naglasio je i da su dolaskom Duške Jurišić na poziciju direktorice TVSA pokrenuti novi projekti te ocijenio i da je realiziran do sada najbolji novogodišnji program, uživo je ispraćeno obilježavanje Dana državnosti, a u januaru je s emitiranjem počeo popodnevni Otvoreni program.

- Trenutno proizvodimo osam sati programa uživo svakog radnog dana. TVSA je tokom pandemije koronavirusa svakog dana uživo prenosila sve pres-konferencije Kriznog štaba i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine - podvukao je Dučić.

Tokom ljetne programske sheme nastavit će raditi, osim vijesti i centralne informativne emisije Dnevnik, jutarnji program "Sarajevsko jutro" od osam do 11 sati, a Otvoreni program od 15 do 17 sati svakog radnog dana.

Među ostalim projektima, najavili su da će u ovoj godini pokušati napraviti mrežu kantonalnih televizijskih stanica i u otvorenom programu podržati promociju domaćeg turizma, saopćeno je iz TV SA.   

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sedam godina rada Muzeja ratnog djetinjstva - Doprinijeti jačanju svijesti o važnosti mira

Obilježena godišnjica 105. motorizovane brigade: Ponosni smo što su imena naših branilaca časna

Obilježena peta godišnjica ubistva policijskog službenika FUP-a Mahira Begića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom