Regija     | 29.06.2020. 14:11 |

Hrvatska ukida samoizolaciju za ulaske iz BiH

FENA Internet

ZAGREB, 29. lipnja (FENA) - Ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović najavio je da će Hrvatska "najkasnije sutra" ukinuti obavezu dvotjednu samoizolaciju za državljane koji u zemlju ulaze iz BiH.

 "Vjerojatno ćemo i kao članica EU-a liberalizirati u određenoj mjeri režim prelaska granice kada su u pitanju i državljani EU-a i naše susjedne zemlje", rekao je Božinović.

Europska unija, naime, tek treba izaći s preporukama o otvaranju svojih vanjskih granica, o čemu se trenutno vode razgovori, rekao je hrvatski ministar.

 Božinović kaže da će se pričekati da završe razgovori u Bruxellesu, ali dodaje da će liberalizacija "značiti ulazak u RH uz pridržavanje epidemioloških mjera, ali više ne obvezu samoizolacije za one koji dolaze iz smjera BiH", prenosi Hina.

 Rekao da odluku o tome očekuje "najkasnije sutra".

 Istaknuo da se "nalazimo u fazi tzv. plesa s virusom i analiziramo na dnevnoj osnovi sve što se događa unutar zemlje i u bližem, i u širem okruženju."

 Hrvatska je prošloga tjedna uvela obvezu dvotjedne samoizolacije za sve građane koji ulaze iz BiH, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova nakon porasta zaraženih koronavirusom.

Šefica bosanskohercegovačke diplomacije Bisera Turković u ponedjeljak je odustala od prijedloga za protumjere Hrvatskoj nakon razgovora s hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom.

 

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

EU najavila podršku za projekat vrijedan 6,4 miliona eura, za jačanje upravljanja granicama

Njemačka planira proširiti granične kontrole s Poljskom, Češkom i Švicarskom

Slovenija planira nadzor na granicama produljiti do ljeta 2024.

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana