Stranačke aktivnosti     | 29.06.2020. 09:08 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Generalni sekretar Partije demokratskog progresa Milko Grmuša izjavio je danas da je vrijeme da opštine i gradovi u Republici Srpskoj konačno daju šansu narodu da direktno odlučuje o načinu utroška budžetskih prihoda lokalnih zajednica.

„PDP insistira da politika konačno počne da daje odgovor na pitanje ko i kako odlučuje kako se troši novac poreskih obveznika. Naš plan, koji će biti važan dio našeg programa ekonomskog i demokratskog razvoja lokalnih zajednica, jeste da građani direktno putem onlajn anketa i lokalnih referenduma odlučuju o načinu korišćenja dijela budžetskih prihoda lokalnih zajednica a koji se odnose na poreze na imovinu, poreze na lična primanja i prihode od samostalnih djelatnosti i indirektne poreze doznačene od Uprave za indirektno oporezivanje“, izjavio je Grmuša.

Kako je naveo, riječ je o praksi koja već duže vrijeme postoji u razvijenim zemljama i ne postoji niti jedan razlog da se sa njom čeka u Republici Srpskoj.

„Sasvim je logično da samostalni preduzetnici odlučuju o načinu korišćenja dijela svojih prihoda koji plaćaju budžetu i smatramo da oni moraju dobiti priliku da odlučuju o najmanje 40% od ukupnih poreskih primanja po tom osnovu, jer niko bolje od njih ne zna šta je potrebno učiniti za razvoj lokalne ekonomije. Isto tako, smatramo da građani moraju dobiti šansu da odluče na koji način će se trošiti najmanje 25% od sredstava skupljenih od PDV-a i akciza, kao i od poreza na imovinu, jer su upravo građani ti od kojih se skupljaju ti budžetski prihodi“, istakao je Grmuša.

On je naglasio da će se upravo na ovom pitanju veoma lako vidjeti ko zaista želi da vodi patriotsku politiku čistih računa.

„Niko ne zna bolje kako investirati novac od onih koji su ga sami zaradili. Političari u Republici Srpskoj imaju nezasluženo visoke privilegije i moć jer su apsolutni gospodari rada, truda, muke i znanja običnih ljudi. Dolazi vrijeme da se stvari preokrenu, da narod direktno odlučuje o načinu trošenja budžetskih prihoda i na taj način konačno postane gazda u svojoj kući, umjesto što je decenijama robovao uzurpatorskoj vlastodržačkoj kasti“, naveo je Grmuša.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana